Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Toprak Bilimi ve Bitki Besleme (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünün Tanıtımı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=4627)

mehmet_c 29.07.2012 15:27

Merhaba
Bende bu sene ziraatı yazmak istiyorum ama toprak ve bitki besleme bölümü ve bitki koruma arsında gidip geliyorum sizce hangisini secmeliyim hangisinin iş imkanı daha fazla cevaplarsanız sevinirim simdiden tesekkürler

Mr.Muhendis 29.07.2012 15:35

Alıntı:

mehmet_c´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 16781)
Merhaba
Bende bu sene ziraatı yazmak istiyorum ama toprak ve bitki besleme bölümü ve bitki koruma arsında gidip geliyorum sizce hangisini secmeliyim hangisinin iş imkanı daha fazla cevaplarsanız sevinirim simdiden tesekkürler

Merhaba,

Hemen hemen aynı sayılır. Örneğin, analiz lab. için toprak bölümü avantajlı ise ilaç bayi için de bitki koruma avantajlı gibi görünür. Ama istedikten sonra her iki bölüm mezunu da bunları açabilir. Bitki koruma mezunları ayrıca ilaç satışında görevli oluyorlar. Altlarında arabayla o şehir senin bu şehir benim geziyorlar. Toprak mezunları da gübre satışı için geziyorlar. Tabi bu bölüm dışındakilere bu işler verilmiyor mu ? Tabi ki veriliyor. Başta dediğim gibi hemen hemen aynı sayılır.

mehmet_c 29.07.2012 15:43

Çok Tesekkürler son olarak ankara üniversitesinı yazmayı dusunuyorum bunun harıcınde onerebileceginiz universite var mı?

Mr.Muhendis 29.07.2012 15:54

Alıntı:

mehmet_c´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 16784)
Çok Tesekkürler son olarak ankara üniversitesinı yazmayı dusunuyorum bunun harıcınde onerebileceginiz universite var mı?

Çukurova, Ege, Atatürk, Ondokuz Mayıs, Uludağ, Onsekiz Mart, Selçuk sırasıyla öneririm.

mehmet_c 29.07.2012 16:04

Çok Tesekkürler

Mr.Muhendis 29.07.2012 16:07

Alıntı:

mehmet_c´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 16787)
Çok Tesekkürler

Rica ederim. Umarım dilediğiniz şekilde olur. :good:

nehirtayman 01.08.2012 19:49

arkadaşım bende bu yıl o bölümü yazacagım ben antalyada oturdugum akdenız yazacagım akdenızın ziraat hocaları ilede konustum ziraat konusunda bir ankara üni ikinci sırada akdenız gelıyormus

Mr.Muhendis 01.08.2012 20:05

Alıntı:

nehirtayman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 16844)
arkadaşım bende bu yıl o bölümü yazacagım ben antalyada oturdugum akdenız yazacagım akdenızın ziraat hocaları ilede konustum ziraat konusunda bir ankara üni ikinci sırada akdenız gelıyormus

Akdeniz de değerli bir üniversitemiz. Ancak Ege'ye, Atatürk'e sorduğunuzda da onlarda kendilerini söyleyecektir. :)

Mr.Muhendis 06.07.2013 20:10

Toprak bölümü, hakkında en çok soru sorulan bölümlerden biriydi. Bu yıl pek merak eden yok gibi. :)

Mr.Muhendis 07.07.2013 11:11

2013-2014 yılı itibariyle Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü bulunan toplam 16 üniversite bulunmaktadır. Bunlardan 8 tanesi 2012 yılında kontenjanları dolduramamış, 1 tanesi ise önümüzdeki dönem için öğrenci alımına başlamıştır.

Kontenjanlarını dolduramayan üniversiteler: Çanakkale Onsekiz Mart, Harran, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mustafa Kemal, Namık Kemal, Gaziosmanpaşa, Ondokuzmayıs ve Süleyman Demirel Üniversiteleri

Yeni açılan üniversite: Bingöl Üniversitesi

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 18:54