Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2014 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=11456)

Mr.Muhendis 11.01.2014 12:50

Alıntı:

ziraat28´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22788)
merhaba,yeni üye oldum siteye.ziraat odasında 5 yıldır çalışıyorum, zootekni mezunuyum,meslekle ilgili bir çalışmam olmadı,danışmanlık sertifikası için zootekni bölümü ile ilgili mi başvuru yapmalıyım,yoksa diğer bölümlerle ilgili başvuruda yapabilir miyim, benim için hangisi avantajlı olur,alınan sertifikayı kullanmazsak bir sorun olur mu,3 yıl geçerliliği olduğunu duymuştum.yani kısacası beni tam olarak aydınlatır mısınız,ne şekilde ve nasıl başvurmam gerekir ? ,başvuru zamanı açıklandığında teşekkürler..

Merhaba,

Sorunuza net cevap;

Alıntı:

S: Mezun olduğum bölüm dışında, farklı bir konuda uzmanlaştım. Uzmanlaştığım bölümde sertifika alabilir miyim?

Mezun olunan bölüm dışında en az 5 yıl süreyle başka bir bölümde çalıştığını belgeleyen lisans düzeyinde mezun adaylar, sertifikalarını bu bölümde talep edebilirler. En az 5 yıllık deneyim kamuda ise ilgili kamu kuruluşunun İl Müdürlüğünden, kamu dışında ise çalıştığı kurum/şirket/çiftçi örgütünden süreyi ve çalışma alanının (bölümünü) net olarak belirten üst yazı, belirtilen döneme ait SSK kayıtları ve iş sözleşmesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Bununla beraber bölüm değişikliğinde Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından ilan edilen önlisans ve lisans programları esas alınacaktır. YÖK tarafından kabul edilmeyen bir sertifika bölümü talep edilirse, en yakın bölüm Başkanlık tarafından belirlenecektir.
Lisans eğitimini tarımsal alanda yapmak koşuluyla başka bir bölümde yüksek lisans yapan kişiler lisans diploması ile birlikte yüksek lisans diplomalarını da ibraz ederek lisansüstü eğitim yaptığı alanda bölüm değişikliği talep edebilir.

Bölüm değişikliği ile ilgili nihai karar Başkanlık tarafından verilir.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Alınan sertifikayı 3 yıl boyunca kullansanız da kullanmasanız da vize ettirmeniz gerekiyor. Bunun içinde 3 yıl içerisinde alanınızla ilgili en az 2 tane kongre, seminer, panel vs.ye katılmalısınız ve bunu belgelemelisiniz.

zinzerya 19.01.2014 14:54

arkadaşlar ben yeni katıldım bu sayfaya organik tarım mezunuyum tarım danışmanlık sınavının tarihi tamamen ne kesinlik hala yok mu

Mr.Muhendis 19.01.2014 15:27

Alıntı:

zinzerya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22874)
arkadaşlar ben yeni katıldım bu sayfaya organik tarım mezunuyum tarım danışmanlık sınavının tarihi tamamen ne kesinlik hala yok mu

Hala kesin değil.

a.melik 20.01.2014 21:13

merhabalar ben ziraat fakültesi tarla bitkileri 3.sınıf öğrencisiyim şuan tarımsal danışmanlık ve zirai ilaç bayiliği sinavlarından hangisine katılabilirim yani öğrenciyken katılabilirimiyim bu sınavlara cevaplarsanız sevinirim

Mr.Muhendis 20.01.2014 21:22

Alıntı:

a.melik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22884)
merhabalar ben ziraat fakültesi tarla bitkileri 3.sınıf öğrencisiyim şuan tarımsal danışmanlık ve zirai ilaç bayiliği sinavlarından hangisine katılabilirim yani öğrenciyken katılabilirimiyim bu sınavlara cevaplarsanız sevinirim

Merhaba,

İkisini de giremezsiniz. Mezuniyet şartı aranıyor.

a.melik 20.01.2014 21:45

teşekkürler peki mevzun olmadan veya son sınıfta katılabilieceğim alabileceğim bi sertifika varmı?

Mr.Muhendis 20.01.2014 21:50

Alıntı:

a.melik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22886)
teşekkürler peki mevzun olmadan veya son sınıfta katılabilieceğim alabileceğim bi sertifika varmı?

HACCP, ISO gibi eğitimleri alabilirsiniz. ZMO'nun zmo.org.tr adresinden eğitimler konusunda bilgi alabilirsiniz.

a.melik 20.01.2014 21:53

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22887)
HACCP, ISO gibi eğitimleri alabilirsiniz. ZMO'nun zmo.org.tr adresinden eğitimler konusunda bilgi alabilirsiniz.

çok teşekkür ederim peki bir ziraat mühendisi danışmanlık yaparken kaç çiftçiye bakabiliyor ve hem danışmanlık hem de zirai ilaç satabilirmi

Mr.Muhendis 20.01.2014 22:01

Alıntı:

a.melik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22888)
çok teşekkür ederim peki bir ziraat mühendisi danışmanlık yaparken kaç çiftçiye bakabiliyor ve hem danışmanlık hem de zirai ilaç satabilirmi

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sertifikası Hakkında

Bu bağlantıya tıklayıp bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılanları o konudan sorabilirsiniz.

yekta_deniz 24.01.2014 12:21

tarımsal danışmanlık kitabı almak istiyorum kitab ücreti ne kafar bilgi veriseniz sevinirim..

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 11:49