Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2013 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=10371)

zulkarneyn37 14.05.2013 11:58

Belgeler gönderildi mi acaba? Bilen var mı?

toprak müh 14.05.2013 22:33

Alıntı:

zulkarneyn37´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20303)
Belgeler gönderildi mi acaba? Bilen var mı?

Sinav sonuc belgesiylede kazandiginizi belgeleyip basvuru yapabiliyorsunuz henüz gelmemis.

---------- Mesaj eklendi (22:33) ---------- Önceki mesaj (12:30) ----------

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20304)
Sinav sonuc belgesiylede kazandiginizi belgeleyip basvuru yapabiliyorsunuz henüz gelmemis.

Sinavi kazanan arkadaslar belgeleri nasıl degerlendirmeyi dusunuyorsunuz planlariniz ne ortalama sunulan teklifler ya da sizin beklentileriniz ne paylasip fikir alisverisi yapalım.

angmar 08.06.2013 15:22

Merhaba, ben ön lisans mezunuyum. Sanırım 2 yıllıklar tekniker tarım yayımcısı/danışmanı oluyorlar. Peki 2 yıllıkların maaşları ne kadardır ayrıca yayımcı ve danışmanın görev farkları nelerdir ?

Mr.Muhendis 08.06.2013 15:33

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20533)
Merhaba, ben ön lisans mezunuyum. Sanırım 2 yıllıklar tekniker tarım yayımcısı/danışmanı oluyorlar. Peki 2 yıllıkların maaşları ne kadardır ayrıca yayımcı ve danışmanın görev farkları nelerdir ?

Merhaba,

Güncel destek fiyatlarını il/ilçe müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

Tarım Yayımcısının/Danışmanının Görevleri

toprak müh 08.06.2013 21:54

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20534)
Merhaba,

Güncel destek fiyatlarını il/ilçe müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

Tarım Yayımcısının/Danışmanının Görevleri

maaş olayı çok karışık özel sektör kısaca ücretler sadece kira alıyolar ya da aktif olarak çalıştırıyorlar. ortalama aktif çalışırsan 1500 lira maaş sadece kiralarsanız 800-1000 lira arasında ya da yıllık peşin daha düşük aylıklardan hesaplayıp peşin ödüyolar. sigortada asgari ücret üzerinden yatıyo. bi de şöyle yapanlar var sözleşmede yüksek maaş gösterip daha düşük üzerinden ödüyorlar.

Mr.Muhendis 08.06.2013 21:59

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20538)
maaş olayı çok karışık özel sektör kısaca ücretler sadece kira alıyolar ya da aktif olarak çalıştırıyorlar. ortalama aktif çalışırsan 1500 lira maaş sadece kiralarsanız 800-1000 lira arasında ya da yıllık peşin daha düşük aylıklardan hesaplayıp peşin ödüyolar. sigortada asgari ücret üzerinden yatıyo. bi de şöyle yapanlar var sözleşmede yüksek maaş gösterip daha düşük üzerinden ödüyorlar.

Arkadaşımızın sorusunu yanlış anlamışım o zaman. Devlet desteğini soruyor sanmıştım. Açıklama için teşekkürler.

Kusura bakmayın @angmar.

toprak müh 08.06.2013 22:03

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20541)
Arkadaşımızın sorusunu yanlış anlamışım o zaman. Devlet desteğini soruyor sanmıştım. Açıklama için teşekkürler.

Kusura bakmayın @angmar.

devlet desteği kısmı işvereni ilgilendiriyor bu durumda çünkü herkes şirket açıp bireysel ya da çalışamıyor ya sanırım arkadaşımızda başkasının yanında çalışırsak ne kadar maaş alabilir onu sormuş teknikerde aynı maaşı alıyor

angmar 09.06.2013 14:29

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20543)
devlet desteği kısmı işvereni ilgilendiriyor bu durumda çünkü herkes şirket açıp bireysel ya da çalışamıyor ya sanırım arkadaşımızda başkasının yanında çalışırsak ne kadar maaş alabilir onu sormuş teknikerde aynı maaşı alıyor

Aslında devlet kurumlarını kastetmiştim, il tarım müdürlükleri vs. Bu kurumlarda çalışanların görev, maaş ve statüleri hakkında bilgi öğrenmek istiyorum.
Özel sektör imkanıda her ilde olmuyor sanırsam. Hangi sektörde çalışabiliriz ki. Ayrıca özel sektör çalışma koşulları nedir ne değildir...
Kiralamak derken, sertifikayı kiralamaktan bahsediyorsunuz değil mi ?

Mr.Muhendis 09.06.2013 14:57

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20572)
Aslında devlet kurumlarını kastetmiştim, il tarım müdürlükleri vs. Bu kurumlarda çalışanların görev, maaş ve statüleri hakkında bilgi öğrenmek istiyorum.
Özel sektör imkanıda her ilde olmuyor sanırsam. Hangi sektörde çalışabiliriz ki. Ayrıca özel sektör çalışma koşulları nedir ne değildir...
Kiralamak derken, sertifikayı kiralamaktan bahsediyorsunuz değil mi ?

Devlete alım yapılırken bu belgeye göre alım yapılmadı. KPSS puanlarına göre atamalar gerçekleştirildi. Ortalama 2.500 TL alıyorlar.

Özel sektörde çalışma şartları biraz daha zorlu olabiliyor. Yeri gelir akşam, yeri gelir hafta sonu gitmeniz gerekebilir. Alacağınız maaş da hemen hemen devletin verdiğinin yarısı kadardır. Çoğunlukla yeni mezunları en fazla 1.000-1.200 TL ile başlatıyorlar. Bunun altına düşen de üstüne çıkan da vardır.

angmar 09.06.2013 15:11

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20573)
Devlete alım yapılırken bu belgeye göre alım yapılmadı. KPSS puanlarına göre atamalar gerçekleştirildi. Ortalama 2.500 TL alıyorlar.

Özel sektörde çalışma şartları biraz daha zorlu olabiliyor. Yeri gelir akşam, yeri gelir hafta sonu gitmeniz gerekebilir. Alacağınız maaş da hemen hemen devletin verdiğinin yarısı kadardır. Çoğunlukla yeni mezunları en fazla 1.000-1.200 TL ile başlatıyorlar. Bunun altına düşen de üstüne çıkan da vardır.

Sizin bahsettiğiniz lisans alımları herhalde. Ben Fındık Experliği mezunuyum. ( 2 yıllık )
Ankara'da sınav yapılıyor ( kurumun kendi sınavı ). 70 alan geçmiş sayılıyor ve sertifika alıyor ya... Ben bunu kastetmiştim. Dediğiniz gibi mühendisler 2500 tl alıyorlar.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 14:24