Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Ders Notları (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Ders Notu İstekleriniz Buraya (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=1239)

Nurdan 11.12.2010 20:46

sebzecilikte aşı ile çoğaltma için not alabilr miyim?

Mr.Muhendis 12.12.2010 00:46

Alıntı:

Nurdan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10143)
sebzecilikte aşı ile çoğaltma için not alabilr miyim?

Merhaba,

Aşılama Nedir-Aşılama Yöntemleri

Buyrun.

Shetha 12.12.2010 12:47

Yerde yumurtacı tavuk yetiştiriciliğinde kirli yumurta oranını azaltmak için neler yapabiliriz?

Mr.Muhendis 12.12.2010 22:51

Alıntı:

Shetha´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10151)
Yerde yumurtacı tavuk yetiştiriciliğinde kirli yumurta oranını azaltmak için neler yapabiliriz?

Merhaba,

Zooteknist arkadaşımız sizin için buraya cevap yazdı. Bilginize.

ucabahri 13.12.2010 09:57

Havanın serbest azotunun toprağa bağlanması durumu.... İçerikte bunlar bulunacak: Yağmurlar,bakteriler,kimyasallar,v.b.... Ödevim vardı ne oldu bulabilecekmisiniz.Acil lazım

Mr.Muhendis 13.12.2010 16:20

Alıntı:

ucabahri´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10174)
Havanın serbest azotunun toprağa bağlanması durumu.... İçerikte bunlar bulunacak: Yağmurlar,bakteriler,kimyasallar,v.b.... Ödevim vardı ne oldu bulabilecekmisiniz.Acil lazım

Merhaba,

Aşağıdaki konuları inceleyiniz. Ödevinizde yardımcı olacağını düşünüyorum.

Azot Fiksasyonu Nedir

Havanın Serbest Azotunun Biyolojik Yolla Tespiti - Fiksasyon

Ekosistemlerdeki Azot Devrinde Mikroorganizmaların Yeri

gizem-çağlar 16.12.2010 02:05

popülasyon ıslahı ve şeftali-kayısı hastalık ve zararlıları ile ilğili geniş kapsamlı bi bilgi istiyorum en kısa sürede şimdiden teşekkürler...

Mr.Muhendis 16.12.2010 08:20

Alıntı:

gizem-çağlar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10240)
popülasyon ıslahı ve şeftali-kayısı hastalık ve zararlıları ile ilğili geniş kapsamlı bi bilgi istiyorum en kısa sürede şimdiden teşekkürler...

Merhaba,

Cin Mısır Populasyon Islahı Projesi - Pdf

Hibrit Tohum Üretimi ve Melezleme Çeşitleri

Yukardaki konulardan populasyon ıslahı ve ıslah yöntemleri hakkında bilgiler alabilirsiniz. Özellikle ikinci konu oldukça detaylı olarak anlatılmıştır.

Hastalık ve zararlılarla ilgili detaylı bilgiler Bitki Koruma bölümümüzde bulunmaktadır. Bu bölümde şeftali ve kayısı şeklinde arama yaparsak aşağıdaki konulara ulaşabiliriz.

Şeftali Klok Hastalığı Mücadelesi

Şeftali Gri Yaprak Biti Mücadelesi

Şeftali Yaprak Arısı Mücadelesi

Monilya - Mumya Hastalığı

Kayısılarda Yaprak Delen (Çil) Hastalığı Mücadelesi

Bunların dışındaki hastalık ve zararlılar için Bitki Koruma bölümümüzde arama yapabilirsiniz.

İyi günler.

ez_04 16.12.2010 19:25

Uludağ Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünün 1. sınıf ilk yarı yıl ders notları???

Mr.Muhendis 16.12.2010 19:39

Alıntı:

ez_04´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10267)
Uludağ Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünün 1. sınıf ilk yarı yıl ders notları???

Merhaba,

Tarım Makinaları Ders Notları

İçerik olarak burdakiyle aynıdır. İnceleyiniz lütfen.

foreverTYS 17.12.2010 21:40

omü ziraat fakültesi "" tarımsal yapılar ve sulama bölümü"" ders notları için lütfen başvurunuz :D:D:D:D

Mr.Muhendis 17.12.2010 21:48

Alıntı:

foreverTYS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10297)
omü ziraat fakültesi "" tarımsal yapılar ve sulama bölümü"" ders notları için lütfen başvurunuz :D:D:D:D

Merhaba,

Özel mesaj ile gönderebilir misiniz bana ? :)))

necibe 18.12.2010 11:41

mrblar böceklerde üreme tipleri ile ilgili bi ödev hazırlıyorum,yardımcı olursanız sevinirim.tşkler...iii günler

Mr.Muhendis 18.12.2010 13:34

Alıntı:

necibe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10303)
mrblar böceklerde üreme tipleri ile ilgili bi ödev hazırlıyorum,yardımcı olursanız sevinirim.tşkler...iii günler

Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir bilgi bulunmaktadır.

Üreme Organları:

Böcekler daima ayrı eşeylidir. Erkekleri ve dişileri bulunur. Toplum hayatı yaşayan böceklerde bunlara bir de üreme organlarının gelişmesi durmuş nötr erginler eklenir.
Dişilerin üreme organları arasında, öncelikle, sayısı 1-2 ile 3 000 arasında oynayan tüpler biçiminde yumurtalıklar yer alır. Aynı taraftaki bütün tüpler aynı ovidukt veya yumurta kanalıyle birleşirler. Sağ ve sol ovidukt'lar ise ortada birleşerek, ağzı, sekizinci ve dokuzuncu karın boğumu hizasından olan vajen veya hazneyi meydana getirirler. Bu bilinen kısımlardan başka, dişi böceklerin, vazifesi sperma gözelerini biriktirmek ve yumurtalar çıkarken azar azar salıvermek olan bir keseleri vardır. Böyle bir kesenin varlığı, çiftleşmeleri ile yumurtlamaları arasında epey bir ara olan çoğu böceklerde bir ihtiyaçtır. Hatta örnek olarak arılarda çiftleşme yalnız bir kere olduğu halde, bu böceklerin, aynı yılm içinde veya arka arkaya birkaç yılı içine alan bir devrede defalarca yumurtladıkları görülür.
Yumurtalarım toprağın veya yabancı bir cismin içine bırakmak zorunda olan dişilerde bir yumurtlama borusunun hazneyi dışarı doğru uzattığını hatırlatalım.
Erkek üreme organları aşağı,yukarı dişilerdeki gibidir. Yumurtalık tüplerine karşılık erkeklerde erkek eşeylik organı tüpleri, ovidukt'lara karşılık spermidukt'lar, vajen veya hazneye karşılık çiftleşme orgamyle son bulan kanal vardır. Birtakım ek bezler çiftleşme orgamyle bağlantı halindedir. Salgılarının, sperma gözelerini sulandırmak, ya da «spermatofor» adlı yarısert bir kapsülle çevirmek vazifesi vardır.

İkincil Özellikler:

Böceklerde erkekler, dişilerden daha ufak ve daha parlak renklidir. İki eşey arasında renk ayrılığı bile göze çarpar. Meselâ «pislik böceği» nde erkekler nefis bir gök mavisi, dişiler ise kırmızıdır. «Kız böcekleri» nde erkekler ilk bakışta yeşil renkleri ile esmer kanatlarından, dişiler ise esmer renkleri ile saydam kanatlarından tanınırlar. Kelebeklerde kanatların rengi ile deseni eşeyler arasında değişiklik gösterir. Misal olarak, «lahana kelebeği» nde dişinin açık sarı renkli kanatlarında erkeğinkinden daha fazla siyah leke dikkati çeker.
Kafayla göğüste boynuz, yumru, diken ve dantelâlı ibik gibi özellikler de genellikle erkeklere mahsustur. Gene erkeklerin gözleri ile duyargaları dişilerinkinden daha ziyade gelişmiştir. Misal olarak, bir erkek sineğin gözleri orta bir hat üzerinde birbirine değer, dişilerde ise aralarında açıklık vardır. Karıncalarda erkeklerin gözünde dört yüz ommatidyum veya faseta sayılabilir, dişilerinkinde ise ommatidyum sayısı iki yüzdür. Duyargalar da erkek böceklerde tüyümsü, dişilerde ipliğimsidir.
Ağız parçalarında da erkekle dişi arasında ayrılıklar vardır. Kınkanatlılar'in «geyik böceği» erkekleri, boynuza benzeyen iri mandibulalarıyle dikkati çekerler. Sivrisineklerin dişilerinin ise erkeklerin yoksun bulunduğu bir hortumları vardır.
Erkekler çok kere kanatlı, dişiler ise kanatsızdır. Hamam böcekleri'nde bu böyledir.
Böcekler dünyasının garip bir özelliği de bazı üyelerinde erkek ve dişilik eşeylerinin bir karışımının görülmesidir. Meselâ bazı kelebeklerin bir erkek bir de dişi yarıları vardır. Bir kanatlarında erkeklere öz, öbür kanatlarında dişilere öz lekeleri görürsünüz.

nuriye 18.12.2010 13:39

tarım ekonomisi bölümü ekonomi dersi ders sunumları ve meteoroloji dersi ders notları

Mr.Muhendis 18.12.2010 14:24

Alıntı:

nuriye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10305)
tarım ekonomisi bölümü ekonomi dersi ders sunumları ve meteoroloji dersi ders notları

Merhaba,

Tarım Ekonomisi Ders Notları

Genel Ekonomi Ders Notları

Meteoroloji Ders Notları - PPS

Meteoroloji Ders Notları

Buyrun.

fatmakaçalın 20.12.2010 18:11

Böcekleri hastalandıran bakteriler hakkında ödev hazırlıyorum da yardımcı olurmusunuz:D

ve

Kestane kanserı ıle bıyolojık mücadele ve kestane kanserının hipovirülent hakkında bılgı verebılırbısınız.

admshn 22.12.2010 22:21

iyi günler bana kroton ve difenbahya da zararlı olan böceklerin notları lazım

yalnız bu konular çok acil lazım yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

yarına kadar power point sunusunu hazırlamam lazım o yüzden acil.lütfen yardım edin

kalpsiz 22.12.2010 22:52

balda yapılan mikrobiyolojik analizlerin yapılışı,balda kül oranı,nem oranı ne kadar olmalıdır? balın ph oranı nedir? balın yüzde içerikleri çok acil lazım,lütfen yardımcı olur musunuz

admshn 22.12.2010 23:20

sayın hocam bu sunuyu yarına kadar hazırlamam gerekiyor.lütfen yardımcı olun.dersten geçmeme çok yardımcı olacak bişey bekliyorum.

Mr.Muhendis 22.12.2010 23:22

Alıntı:

fatmakaçalın´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10382)
Böcekleri hastalandıran bakteriler hakkında ödev hazırlıyorum da yardımcı olurmusunuz:D

ve

Kestane kanserı ıle bıyolojık mücadele ve kestane kanserının hipovirülent hakkında bılgı verebılırbısınız.

Merhaba,

http://www.ziraatciyiz.biz/kestane-y...igi-t4038.html

Burdaki konuyu inceleyiniz.

Mr.Muhendis 22.12.2010 23:23

Alıntı:

admshn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10413)
iyi günler bana kroton ve difenbahya da zararlı olan böceklerin notları lazım

yalnız bu konular çok acil lazım yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

yarına kadar power point sunusunu hazırlamam lazım o yüzden acil.lütfen yardım edin

Merhaba,

Bununla ilgili elimizde not bulunmamaktadır. Temin edildiği taktirde eklenecektir.

Mr.Muhendis 22.12.2010 23:27

Alıntı:

kalpsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10416)
balda yapılan mikrobiyolojik analizlerin yapılışı,balda kül oranı,nem oranı ne kadar olmalıdır? balın ph oranı nedir? balın yüzde içerikleri çok acil lazım,lütfen yardımcı olur musunuz

Merhaba,

Gıda Analizleri Ders Notlarını inceleyiniz. Ayrıca Balın Özellikleri Nelerdir ? konusuna göz atınız.

admshn 22.12.2010 23:38

kroton ve difenbahya

admshn 23.12.2010 08:42

sayın hocam elinizde iç mekan süs bitkileri zararlılarıyla ilgili not varsa iletirseniz sevinirim.

Mr.Muhendis 23.12.2010 09:03

Alıntı:

admshn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10423)
sayın hocam elinizde iç mekan süs bitkileri zararlılarıyla ilgili not varsa iletirseniz sevinirim.

Merhaba,

Süs Bitkileri Zararlıları İle Mücadele

Buyrun.

svsblt_2007 23.12.2010 18:53

tarımsal botanik ve genel işletme ders notları varsa hocam sevinirim

Mr.Muhendis 23.12.2010 19:00

Alıntı:

svsblt_2007´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10435)
tarımsal botanik ve genel işletme ders notları varsa hocam sevinirim

Merhaba,

Genel Botanik Ders Notunu burdan indirebilirsiniz. Genel İşletme dersinin içeriği nedir acaba ?

BKaysegul 24.12.2010 00:03

Analizlere göre olgunlaşmış çiçek balının yapısı aşağıdaki gibidir Su: %17.20 Şeker: %79.59 _glukoz(dekstoz) 31.28 _fruktoz(levutoz) 38.19 _diğer şekerler 10.12 toplam asitler,protein ve kül: %1.00 diğer maddeler(enzimler, vitaminler %2.21 alkoller, pigmentler, aroma maddeleri vb.) Balı kendine özgü yapan %3'lük bölümü oluşturan maddelerdir.bu bölüm ortalama değerlerle 15 organik asit, 12 mineral madde, 17 serbest amino asit ve 7 proteinden oluşmaktadır. Bal hidroskopik bir maddedir.bulunduğu ortamda dengeye ulaşıncaya kadar su alıp verme özelliğine sahiptir. yüzde 17 4 su içeren bir bal %58 bağıl nemde dengededir.

admshn 25.12.2010 10:02

hocam elinizde bitki virüsleri için ELİSA'nın yapılması nasıl oluyor?Bununla ilgili elinizde not var mı hocam?şimdiden çok teşekkür ederim.

Mr.Muhendis 25.12.2010 18:55

Alıntı:

admshn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10459)
hocam elinizde bitki virüsleri için ELİSA'nın yapılması nasıl oluyor?Bununla ilgili elinizde not var mı hocam?şimdiden çok teşekkür ederim.

Maalesef.

keremşah 26.12.2010 11:47

ben tohum ıslahı ile gdo hakkında güzel bir ödev arıyorum bulamıyoru yardımcı olur musunuz

Mr.Muhendis 26.12.2010 11:50

Alıntı:

keremşah´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10462)
ben tohum ıslahı ile gdo hakkında güzel bir ödev arıyorum bulamıyoru yardımcı olur musunuz

Merhaba,

Tarımsal Biyoteknoloji ve Gıda Mühendisliği ve Teknolojisi bölümlerinden GDO ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

özgecan 28.12.2010 14:31

keyf bitkilerinin isimleriii...tütün haşhaş kakaoo..gibi ben dğerlerini bulamıorumda

ŞULE 28.12.2010 16:04

probiyotiklerin kullanıldığı ürünler hakkında bilgi edinmek istiyorum.ilgilendiğiniz için teşekkürler

Mr.Muhendis 28.12.2010 19:39

Alıntı:

özgecan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10482)
keyf bitkilerinin isimleriii...tütün haşhaş kakaoo..gibi ben dğerlerini bulamıorumda

Merhaba,

Keyf Bitkileri Ders Notundan bilgi alabilirsiniz. Tütün, haşhaş, kenevir, Atropa, Datura, Banotu gibi bir çok bitki bulunmaktadır.

Mr.Muhendis 28.12.2010 19:45

Alıntı:

ŞULE´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10483)
probiyotiklerin kullanıldığı ürünler hakkında bilgi edinmek istiyorum.ilgilendiğiniz için teşekkürler

Merhaba,

Probiyotik Süt Ürünleri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri - PDF

Probiyotik Mikroorganizmaların Faydaları

Buyrun.

pharoah77 28.12.2010 22:36

zeytin yetiştiriciliği konusunda ders notları varsa çok sevinirim

Mr.Muhendis 28.12.2010 23:31

Alıntı:

pharoah77´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 10488)
zeytin yetiştiriciliği konusunda ders notları varsa çok sevinirim

Merhaba,

Zeytin Yetiştiriciliği

Organik Zeytin Yetiştiriciliği

Buyrun.

hasmaral 30.12.2010 15:35

Uçucu yağ bitkilerinde kalite analiz yöntemleriyle ilgili bilgisi olan var mı?

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 05:26