Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Forum Duyuruları, İstek ve Önerileri (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Yeni Üyeler Hoşgeldiniz (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=2778)

Mr.Muhendis 02.08.2013 08:15

Alıntı:

digii´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21366)
Herkese merhabalar. Ankara Üniversitesi Toprak bölümü ve bitki besleme bölümünden yeni mezun oldum. Danışmanlık ve ilaç bayiliği sınavlarına gireceğim. inşallah başarıyla bu sınavları veririm Tanışmak ve iş konuşmak isteyen arkadaşlara açıgım. stajımı toprak gübre su araştırma enstitüsünde yaptım. iyi bir ortalama ile mezun oldum. tek eksiğim tecrübe işte.

Merhaba,

Hoşgeldiniz.

selin tunar 02.08.2013 16:23

merhaba,arkadaşlar ankara üniversitesi ziraat müh. tarım ekonomisine başlıcam , herkesin hakkında hayırlısı, hoş vakit gecirebilmek dileğiyle.

Mr.Muhendis 02.08.2013 17:02

Alıntı:

selin tunar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21372)
merhaba,arkadaşlar ankara üniversitesi ziraat müh. tarım ekonomisine başlıcam , herkesin hakkında hayırlısı, hoş vakit gecirebilmek dileğiyle.

Merhaba,

Hoşgeldiniz. Hayırlı olsun.

gurcanmanti 03.08.2013 10:30

Gürcan MANTI

GAZİ OSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ : 1997 TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ MEZUNUYUM. 15 YILI AŞAN SÜREDİR ZİRAAT ODASI VE PANCAR KOOP. LERİNDE VE HALENDE ZİRAAT ODASIN DA İLAÇ BAYİİ VE TARIM ALETLERİ SATIŞ SORUMLUSU OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM. BURSA DA YAPMIŞ OLDUĞUM İŞE UYGUN BİR İŞ ARAMAKTAYIM. SAYGILARIMLA...
İLAÇ BAYİİ RUHSATI
REÇETE YAZMA BELGESİ
TARIM ALET EKİPMANLARI SATMA YETKİSİ
TOPRAK TAHLİLİ LAB. 5 DENEYİM
DAMLAMA SULAMA KONUSUNDA 2 YIL DENEYİM

Mr.Muhendis 03.08.2013 14:33

Alıntı:

gurcanmanti´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21380)
GAZİ OSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ : 1997 TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ MEZUNUYUM. 15 YILI AŞAN SÜREDİR ZİRAAT ODASI VE PANCAR KOOP. LERİNDE VE HALENDE ZİRAAT ODASIN DA İLAÇ BAYİİ VE TARIM ALETLERİ SATIŞ SORUMLUSU OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM. BURSA DA YAPMIŞ OLDUĞUM İŞE UYGUN BİR İŞ ARAMAKTAYIM. SAYGILARIMLA...
İLAÇ BAYİİ RUHSATI
REÇETE YAZMA BELGESİ
TARIM ALET EKİPMANLARI SATMA YETKİSİ
TOPRAK TAHLİLİ LAB. 5 DENEYİM
DAMLAMA SULAMA KONUSUNDA 2 YIL DENEYİM

Merhaba,

Hoşgeldiniz. Buraya konu açarak ilan verebilirsiniz.

coquin 03.08.2013 16:00

Alıntı:

selin tunar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21372)

hoşgeldin bende ankara üni. tarla bitkilerine başlayacağım

Utkubir 12.08.2013 02:48

Herkese merhaba Ben de ANKARA ÜNİ. Süt Teknolojisi bölümüne başlıcam
Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle

organik memo 12.08.2013 03:49

Alıntı:

Utkubir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21475)

Merhabalar. Hoş geldiniz.

Hayatınızda başarılar diliyor ve hakkınızda hayırlı olanı temenni ediyorum.

Mr.Muhendis 12.08.2013 08:21

Alıntı:

Utkubir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21475)

Merhaba,

Hoşgeldiniz.

44murat58 13.08.2013 16:45

slm

herkeze selam.ben kamuda memurum ziraat fakültesi tarla bitkileri 2. sınıa gideceğim bu yıl.alacağımız diplomada tarla bitkileri yazacak galiba.ama alacağımız ünvan ne olacak diplomada yazarmı yardımcı olursanız sevinirim iyi günler..

Mr.Muhendis 13.08.2013 16:50

Alıntı:

44murat58´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21490)
herkeze selam.ben kamuda memurum ziraat fakültesi tarla bitkileri 2. sınıa gideceğim bu yıl.alacağımız diplomada tarla bitkileri yazacak galiba.ama alacağımız ünvan ne olacak diplomada yazarmı yardımcı olursanız sevinirim iyi günler..

Merhaba,

Lisans programı olduğu için Ziraat Mühendisi ünvanı olur.

44murat58 13.08.2013 16:53

s

bununla ilgili bir karar varmı acaba yökün sitesinde bulabilirmiyiz.birde diplomada ünvan yazmıyor değilmi.

Mr.Muhendis 13.08.2013 17:56

Alıntı:

44murat58´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21492)
bununla ilgili bir karar varmı acaba yökün sitesinde bulabilirmiyiz.birde diplomada ünvan yazmıyor değilmi.

Araştırmadım, bilgim yok maalesef. 2009'da direkt bölüme alımlar olmuştu. Bu yıl ilk mezunlarını verdiler. Diplomasını alanlara sormak lazım.

44murat58 13.08.2013 18:20

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21493)
Araştırmadım, bilgim yok maalesef. 2009'da direkt bölüme alımlar olmuştu. Bu yıl ilk mezunlarını verdiler. Diplomasını alanlara sormak lazım.

hocam teşekürler.. iyi akşamlar.

ahmet yorung 24.08.2013 12:21

merhaba ben sıteye yenı uye oldum dgs ıle bıyosıstem muhendıslıgıne gecmeye calısıyorum bıyosıstem muhendısı arkadaslarla tanısmak ıstıyorum

Mr.Muhendis 24.08.2013 12:28

Alıntı:

ahmet yorung´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21598)
merhaba ben sıteye yenı uye oldum dgs ıle bıyosıstem muhendıslıgıne gecmeye calısıyorum bıyosıstem muhendısı arkadaslarla tanısmak ıstıyorum

Merhaba,

Hoşgeldiniz.

organik memo 24.08.2013 22:12

Alıntı:

ahmet yorung´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21598)

Hoşgeldiniz Aramıza.

Hakkınızda iyi olanı diliyorum..

aday 27.08.2013 16:26

Akdeniz üniversitesi // Zootekni bölümü var mı ??

qqmetin 31.08.2013 17:01

ARKADAŞLAR BENİM YAŞIM DAHA 17 LİSE ÖĞRENCİSİYİM. ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN BU FORUMA ÜYE OLDUM.

NEDEN ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTEDİĞİM DE ?

BİZİM TÜM AİLE TARIM İLE UĞRAŞIYOR. MERHUM DEDEM YAŞADIĞIM YERDE FİDANCILIĞI İLK BAŞLATAN KİŞİ BABAM DA ÜNİVERSİTE OKUMAMIŞ ESKİDEN DEDEM İLE TARLALARA GİDE GELE FİDANCILIĞI TARIMCILIĞI DEDEMDEN ÖĞRENMİŞ VE OKUMAK İSTEMEMİŞ. BENDE AZ ÇOK GİDİP GEZİYORUM BİR ŞEY ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM BAHÇELERDE. DİĞER DEDEMDE TARIM İLE UĞRAŞIYOR. TARLALARI MEYVE BAHÇELERİ BUĞDAY TARLARI FALAN VAR. DEDEMİN ABİLERİ DE TARIM İLE UĞRAŞIYOR. YANİ ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ OKUSAM İŞSİZ KALMAM KENDİ İŞİMİ YAPARIM DA. ENİŞTEM DE ZİRAAT MÜHENDİSİ. ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ TAM SANA GÖRE DİYOR.

BENDE PEK ZİRAAT MÜHENDİSİ OLMAK İSTEMİYORUM GERÇİ. SİZCE NE YAPMALIYIM ?

ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ OLMALI MIYIM ?

---------- Mesaj eklendi (17:01) ---------- Önceki mesaj (17:01) ----------

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

Mr.Muhendis 31.08.2013 17:14

Alıntı:

qqmetin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21667)
ARKADAŞLAR BENİM YAŞIM DAHA 17 LİSE ÖĞRENCİSİYİM. ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN BU FORUMA ÜYE OLDUM.

NEDEN ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTEDİĞİM DE ?

BİZİM TÜM AİLE TARIM İLE UĞRAŞIYOR. MERHUM DEDEM YAŞADIĞIM YERDE FİDANCILIĞI İLK BAŞLATAN KİŞİ BABAM DA ÜNİVERSİTE OKUMAMIŞ ESKİDEN DEDEM İLE TARLALARA GİDE GELE FİDANCILIĞI TARIMCILIĞI DEDEMDEN ÖĞRENMİŞ VE OKUMAK İSTEMEMİŞ. BENDE AZ ÇOK GİDİP GEZİYORUM BİR ŞEY ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM BAHÇELERDE. DİĞER DEDEMDE TARIM İLE UĞRAŞIYOR. TARLALARI MEYVE BAHÇELERİ BUĞDAY TARLARI FALAN VAR. DEDEMİN ABİLERİ DE TARIM İLE UĞRAŞIYOR. YANİ ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ OKUSAM İŞSİZ KALMAM KENDİ İŞİMİ YAPARIM DA. ENİŞTEM DE ZİRAAT MÜHENDİSİ. ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ TAM SANA GÖRE DİYOR.

BENDE PEK ZİRAAT MÜHENDİSİ OLMAK İSTEMİYORUM GERÇİ. SİZCE NE YAPMALIYIM ?

ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ OLMALI MIYIM ?

---------- Mesaj eklendi (17:01) ---------- Önceki mesaj (17:01) ----------

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

Kırmızı ile belirttiğim kısımdan ötürü tercih etmeyin. Aileden herkes ilgili olsa da sizin de olacağınız anlamına gelmiyor. Ki, bu da normal bir şey. Başka bir alanda şansınızı deneyin.

qqmetin 31.08.2013 17:16

BU MESLEK DIŞINDA BAŞKA BİR MESLEĞİ YAPARSAM AİLEMDEN UZAKTA KALACAĞIM.

O YÜZDEN KARARSIZIM. BİLEMİYORUM. ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ DE KÖTÜ BİR MESLEK DEĞİL.

Mr.Muhendis 31.08.2013 17:20

Alıntı:

qqmetin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21675)
BU MESLEK DIŞINDA BAŞKA BİR MESLEĞİ YAPARSAM AİLEMDEN UZAKTA KALACAĞIM.

O YÜZDEN KARARSIZIM. BİLEMİYORUM. ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ DE KÖTÜ BİR MESLEK DEĞİL.

Sevmeden yapılabilecek bir meslek değil. Bunu düşünerek karar vermeniz lazım.

Bu arada "caps lock" açık kalmış. Büyük harflerle yazmak "bağırmak" anlamına geldiği için hoş durmuyor. Kapatabilirseniz iyi olur.

qqmetin 31.08.2013 18:04

Yorumun için teşekkür ederim.

( Kapattım. )

kml 12.09.2013 11:24

merhaba bende yeni üye oldum. inş birbirimize faydalı oluruz...

Mr.Muhendis 12.09.2013 12:03

Alıntı:

kml´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21759)

Merhaba,

Hoşgeldiniz. Herkesten öğreneceğimiz bir şeyler vardır. Konulara katkılarınızı bekliyoruz.

organik memo 16.09.2013 08:09

Alıntı:

kml´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21759)

Merhaba Hoş Geldiniz Foruma. Evet Burada Aileyiz ve Birbirimizden İstifade Etmekteyiz.

suatsuat 16.09.2013 15:32

herkese merhabalar...

bodrumdan herkese merhabalar...ben suat, yeni üyeyim, bayilik sınavına gireceğim, bu konuda tecrübeli olanların tecrübelerinden yararlanalım...:a114:

Mr.Muhendis 16.09.2013 16:10

Alıntı:

suatsuat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21785)
bodrumdan herkese merhabalar...ben suat, yeni üyeyim, bayilik sınavına gireceğim, bu konuda tecrübeli olanların tecrübelerinden yararlanalım...:a114:

Merhaba,

Hoşgeldiniz. Aşağıdaki konulardan bilgi alabilirsiniz.

2013 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi
Bayilik ve Reçete Sınavları Sohbeti

kml 16.09.2013 20:59

danışmanlık sınav notlarını nerden bulabilirim acaba?

Mr.Muhendis 16.09.2013 21:19

Alıntı:

kml´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21793)
danışmanlık sınav notlarını nerden bulabilirim acaba?

Danışmanlık sınavı için bakanlığın çok güzel bir kitabı var. Onu satın alabilirsiniz. Ayrıca;

Geçmiş Yılların Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Soruları ve Cevapları

M.DURGUT 19.09.2013 12:36

Tanışma

Merhaba arkadaşlar...İsmim Mahmut Süleyman Demirel Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme 3.sınıf öğrencisiyim.Öğrenci olmakla birlikte aynı zamanda turfanda sebzecilikte yapmaktayım.Özellikle domates hakkında bilgi almak isteyen olursa elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.Herkese iyi bilgiler ve güzel sohbetler diliyorum.

Mr.Muhendis 19.09.2013 12:51

Alıntı:

M.DURGUT´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21807)
Merhaba arkadaşlar...İsmim Mahmut Süleyman Demirel Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme 3.sınıf öğrencisiyim.Öğrenci olmakla birlikte aynı zamanda turfanda sebzecilikte yapmaktayım.Özellikle domates hakkında bilgi almak isteyen olursa elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.Herkese iyi bilgiler ve güzel sohbetler diliyorum.

Merhaba,

Hoşgeldiniz.

bagdat79 24.09.2013 15:54

11 Yıllık otomatik sulama sistemleri projelendirme ve aplikasyon tecrübesine sahibim

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü mezunuyum. Selçuk Üniversitesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalında, Damla Sulama Sistemleri Üzerine Yüksek Lisans yaptım. Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalından ise Doktoramı tamamladım. Çok iyi derecede Otomatik Sulama Sistemleri (Damla Sulama, Yağmurlama Sulama, Toplu basınçlı sulama sistemleri, Peyzaj alanlarının sulanması, Toprak altı sulama, Center Pivot sulama ve Mikro sulama) Projelendirme, Aplikasyon ve uygulama deneyimine sahibim. Sulama alanında 11 yıllık bilgi, deneyim ve tecrübem bulunmaktadır. Askerlik hizmetimi tamamladım. Sosyal ve mesleki anlamda çok iyi derecede İngilizce bilmekteyim. Bilgisayar bilgi düzeyim çok üst seviyededir. Bekarım. B sınıfı ehliyetim olup uzun yol tecrübesine sahibim. Çalışma ortamlarında gerek teknik yöneticilik ve gerekse şantiye şeflikleri görevlerini çok rahat yürütebilir kapasiteye ve girişkenliğe sahibim. Esnek çalışma şartlarına ayak uydurabilir durumdayım. Her türlü arazi şartlarında ve şantiyede çalışabilirim. Ayrıca çok iyi düzeyde Tarım Bakanlığı Hibe destekleri kapsamında proje dosyası hazırlama bilgi ve deneyim tecrübesine sahibim.

Her türlü danışmanlık, Sulama sistemleri projelendirilmesi vb. konularda İş tekliflerine açığım....

İRTİBAT İÇİN MAİLİM.....bagdat79@hotmail.com...bana mail atabilirseniz muhakkak sizlere dönerim...

(Dr. Ziraat Yüksek Mühendisi...Otomatik Sulama Sistemleri Uzmanı)

Mr.Muhendis 24.09.2013 19:18

Hoşgeldiniz @bagdat79. İlanınızı diğer konunuzdan takip edebilirsiniz.

dilektuba 27.09.2013 14:15

slmlar forumun yeni üyelerindenim dilek ben harran üni zootekni mezunuyum sakaryada çalışıyorum.

Mr.Muhendis 27.09.2013 14:24

Alıntı:

dilektuba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21873)
slmlar forumun yeni üyelerindenim dilek ben harran üni zootekni mezunuyum sakaryada çalışıyorum.

Merhaba,

Hoşgeldiniz.

dilektuba 27.09.2013 14:28

zooteknist arkadaşlar selçuk üniversitesi zootekni bölümünde yükseklisans yapmaktayım sürü programları hakkında bilgi sahibi arkdaşların yardımcısı olması mümkün mü ???
tşk ederim hoş buldum :)

b.merve 29.09.2013 15:49

merhaba ben merve süleyman demirel üniversitesi son sınıf öğrencisiyim ve bu üyelikte yeniyim bu formun faydalı olacağına inanıyorum

Mr.Muhendis 30.09.2013 08:10

Alıntı:

b.merve´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21883)
merhaba ben merve süleyman demirel üniversitesi son sınıf öğrencisiyim ve bu üyelikte yeniyim bu formun faydalı olacağına inanıyorum

Merhaba,

Hoşgeldiniz. Eminim faydalı olacaktır.

seymacik 03.10.2013 17:07

merhaba

Adım Şeyma.. Ankara üniversitesi ziraat fakültesi Zootekni bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. :bye::bye:

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 00:13