Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Ders Notları (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Ders Notu İstekleriniz Buraya (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=1239)

muratkaymakc 18.12.2012 20:57

MRB. hoca bana proje ödevinden patatesle ilgili genel olarak bilgi arastırması yapmamı söyledi. patatesin tarihi ekimi yetiştirilmesi hasadı vb. konularla ilgili bilgi verebilirmisiniz?

Mr.Muhendis 18.12.2012 21:14

Alıntı:

muratkaymakc´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18559)
MRB. hoca bana proje ödevinden patatesle ilgili genel olarak bilgi arastırması yapmamı söyledi. patatesin tarihi ekimi yetiştirilmesi hasadı vb. konularla ilgili bilgi verebilirmisiniz?

Merhaba,

Forumda arama yaparak ulaşabilirsiniz. Vakit buldukca ben de eklemeler yaparım.

muratkaymakc 18.12.2012 22:56

arama yaptım siteden ama hic bişey bulamadım diyebilirim :(

Mr.Muhendis 18.12.2012 23:20

Alıntı:

muratkaymakc´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18564)
arama yaptım siteden ama hic bişey bulamadım diyebilirim :(

İlk iki konu oldukça detaylıdır.

Dünyadaki durumu için FAO'ya, Türkiye için de TÜİK'e bakarsınız. Böylece istatistiki verileri de almış olursunuz.

Kolay gelsin.

minaako 20.12.2012 10:13

ziraatte kullanılan parçalama makinaları hakkında bligisi olan varmı acaba

İyi günler pulverizatör lastiklerinin neden olduğu ürün kayıplarıyla ilgili bilgi aramaktayım bulamadım yardım ederseniz sevinirim

ugur_03 24.12.2012 00:12

tohum oluşum evreleri ve iklim istekleri hakkında ve tohumluk yonca yetiştiriciliğinde önemli olan etmenler hakkında elinizde not var mı şimdiden teşekkürler

Mr.Muhendis 24.12.2012 11:03

Alıntı:

ugur_03´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18616)
tohum oluşum evreleri ve iklim istekleri hakkında ve tohumluk yonca yetiştiriciliğinde önemli olan etmenler hakkında elinizde not var mı şimdiden teşekkürler

Tohum Oluşumu ve İklim İstekleri

Bu konudan takip edebilirsiniz.

Alıntı:

minaako´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18573)
ziraatte kullanılan parçalama makinaları hakkında bligisi olan varmı acaba

İyi günler pulverizatör lastiklerinin neden olduğu ürün kayıplarıyla ilgili bilgi aramaktayım bulamadım yardım ederseniz sevinirim

Parçalama makinelerinden kastınız nedir ?

İkinci isteğiniz içinde yapılan çalışmalara bakmanız iyi olur. Arama yapmak için Google'ın ilgili arama sayfasını kullanabilirsiniz.

gzmçmn 24.12.2012 20:27

tetrapoliploidy anter kültürünün başarılı sonuç vermesi durumunda elde edilen bitkinin kromozom yapısı ne olur? bununla ilgili notunun varmı? şimdiden teşekkürler...

minaako 27.12.2012 10:59

Mr. Mühendis.... parçalama makinalarından kastım tarımda kullanılan mesela bir örnek vermek gerekirse sap parçalama makinası, bunun gibi kaç tane parçalama makinası vardır bunların isimlerini ögrenmek istiyorum

Mr.Muhendis 27.12.2012 11:36

Alıntı:

gzmçmn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18630)
tetrapoliploidy anter kültürünün başarılı sonuç vermesi durumunda elde edilen bitkinin kromozom yapısı ne olur? bununla ilgili notunun varmı? şimdiden teşekkürler...

Bununla ilgili bende bir not bulunmuyor maalesef.

Alıntı:

minaako´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18699)
Mr. Mühendis.... parçalama makinalarından kastım tarımda kullanılan mesela bir örnek vermek gerekirse sap parçalama makinası, bunun gibi kaç tane parçalama makinası vardır bunların isimlerini ögrenmek istiyorum

Tarım makineleriyle ilgili firmaların sitelerine biraz göz attım. Oralarda bilgiler bulunuyor. Onlardan faydalanabilirsiniz.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 20:36