Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Ders Notları (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Ders Notu İstekleriniz Buraya (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=1239)

emsare 23.02.2012 17:57

ödevime yardım eder misiniz

erik hakkında sistematik,pomolojik sınıf vb bilgiler,yetiştirildiği bölge ve şehir hakkında bilgi (grafik/şekilli olabilir) varsa alabilir miyim?
slayt şeklinde hazırlayıp anlatım yapıcam da yardımlarınızı bekliyorum.

Mr.Muhendis 23.02.2012 18:37

Alıntı:

emsare´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 15588)
erik hakkında sistematik,pomolojik sınıf vb bilgiler,yetiştirildiği bölge ve şehir hakkında bilgi (grafik/şekilli olabilir) varsa alabilir miyim?
slayt şeklinde hazırlayıp anlatım yapıcam da yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Erik Yetiştiriciliği ve Erik Çeşitleri konularından bilgi alabilirsiniz. Üretilen miktar vs. gibi bilgilere ise TÜİK'ten bakabilirsiniz.

Mr.Muhendis 23.02.2012 18:43

Alıntı:

okant´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 15571)
Tarla-Bahçe Ürün. İşletmeciliği

Google değiliz ki bunu yazınca aradığınızı bulasınız. Bunu yazacağınız yer ARAMA kutucuğu...

Alıntı:

BaaTLRyhMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 15586)
kavurma üretim teknolojisi ödevim burda ki bilgiyi kullandım fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var yardım edebilir misiniz?

Merhaba,

Gıdacı olmadığım için maalesef çok yardımcı olamıyorum. Bulduğum kadarıyla eklemeler yapabiliyorum. Kavurma Üretimi ve Kavurma Üretimi Hakkında konularını inceleyebilirsiniz.

okant 24.02.2012 10:52

Tarla ve Bahçe Ürünleri İşletmeciliği ders notları

alimyesil 01.03.2012 16:17

Alıntı:

BaaTLRyhMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 15586)
kavurma üretim teknolojisi ödevim burda ki bilgiyi kullandım fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var yardım edebilir misiniz?

KAVURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Kavurma, kasaplık hayvan karkas etlerinin değişik parça büyüklüğünde (3-6 cm), genellikle 7 cm'yi geçmeyecek büyüklükte doğranıp açık veya kapalı kazanlarda çeşitli et yağları içinde sıcaklık uygulanıp kavrulması pişirilmesi ile elde edilen daha ziyade bizim ülkemize Ortadoğu ve bazı Asya ülkelerine has özel lezzette tipik bir et ürünüdür.

Üretim aşamaları;
  • Et açımı ve söküm
  • Kaba bağ ve destek doku, lenf yumrusu ve sinirlerin uzaklaştırılması
  • 3-6 cm ebatlarında doğrama
  • Kazanda et ve etin %25'i oranında yağ ilavesi
  • 50-60 °C'de 3 atm. basınçla pişirme
  • 105°C'de 4-5 atm. basınçla pişirme
  • Dolum

Bizim hocamızın bizlere anlattığı sunumun birebir aynısı. Umarım işini görür.

schatlack 02.03.2012 01:22

tarım ekonomisi bölümü ekonometri ders notunu eklerseniz çok sevinirim

süleyman31 08.03.2012 19:56

slm benim hayvansal organizasyon diye bir dersim var konum üretim ve hayvan ıslahı ile ilgili organizasyon diye yardımcı olursanız sevinirim ilginize tşk ederim

devlet organizasyonlarından tarım ve köyişleri bakanlığının organizasyonu ve kamu iktisadi tesebbüsleri ve genel yapıları diye iki başlık altında konum var yardımcı olursanız sevinirim ilginize tşk ederim

alper27 08.03.2012 20:08

devlet organizasyonlarından tarım ve köyişleri bakanlığının organizasyonu ve kamu iktisadi tesebbüsleri ve genel yapıları diye iki başlık altında konum var yardımcı olursanız sevinirim ilginize tşk ederim

zira 08.03.2012 23:05

bitkide çinko ve noksanlığı ve çinko gübrelemesi

Mr.Muhendis 09.03.2012 09:06

Alıntı:

zira´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 15658)
bitkide çinko ve noksanlığı ve çinko gübrelemesi

Merhaba,

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümündeki arama kutucuğuna çinko yazarak çıkan sonuçlardan faydalanabilirsiniz. Bununla ilgili 3-5 tane konu vardır.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 09:49