Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2017 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=12903)

Khanbozkurt 09.02.2017 10:05

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29009)
Peyzaj önlisans mezunları ziraat teknikeri olarak geçmiyor diye biliyorum. Yine de şansınızı deneyin.

b) Ziraat mühendisi veya eczacı veya kimya mühendisi veya kimyager veya bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyeni olmak,

Ben peyzaj teknikeri olarak geçiyorum ve bitki koruma dersi aldım. Heralde hakkım vardır bu sınava girmeye.

Mr.Muhendis 09.02.2017 10:11

Alıntı:

Khanbozkurt´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29010)
b) Ziraat mühendisi veya eczacı veya kimya mühendisi veya kimyager veya bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyeni olmak,

Ben peyzaj teknikeri olarak geçiyorum ve bitki koruma dersi aldım. Heralde hakkım vardır bu sınava girmeye.

Tamam, doğru. Sadece tekniker ifadesi kullanılmış.

tarbiy 09.02.2017 16:00

Çıkmış sorularda gördüğüm etkili madde, kullanılacak herbisit sorularında sorun yaşamaktayım. Bakanlığın yayınlamış olduğu zirai mücadele teknik talimatları kitaplarında "kullanılacak bitki koruma ürünleri ve dozları" kısmında bakanlık tarafından yayınlanan bitki koruma ürüneri kitabında tavsiye edilen bitki koruma ürünleri ve dozları kullanılır ifadesi var. Fakat ben böyle bir kitaba ulaşamadım. Yine aynı şekilde bakanlığın BKU sitesinde bununla ilgili bir liste hazırlamışlar fakat çok karışık. Bu konu hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

berkay8006 09.02.2017 21:08

Bu sınavı kazanıp belge alındığını varsayalım. Mühendis olmayan tekniker ve teknisyenlere nasıl bir fayda sağlayabilir.

Mr.Muhendis 10.02.2017 10:20

Alıntı:

berkay8006´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29014)
Bu sınavı kazanıp belge alındığını varsayalım. Mühendis olmayan tekniker ve teknisyenlere nasıl bir fayda sağlayabilir.

Mühendis gibi bayi açabilecekler. Bir farkları yok.

AyşenurB 10.02.2017 14:11

Merhaba ben laboratuvar Teknolojisi MYO ikinci sınıf öğrencisiyim Haziran ayında mezun olacağım bitki ile ilgili ders aldım sınava katılabilir miyim?

zoe21 10.02.2017 15:31

Merhabalar ben sınava ilk kez gireceğim bir şey öğrenmek istiyorum sınav Ankara'da tek bir okulda mı yapılıyor yoksa genel olarak okullara rastgele dağıtım mı oluyor ?
Şimdiden teşekkürler ..

Mr.Muhendis 11.02.2017 10:37

Alıntı:

AyşenurB´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29016)
Merhaba ben laboratuvar Teknolojisi MYO ikinci sınıf öğrencisiyim Haziran ayında mezun olacağım bitki ile ilgili ders aldım sınava katılabilir miyim?

Başvuru süresi içerisinde mezun olmuş olmalısınız.

Mr.Muhendis 11.02.2017 10:38

Alıntı:

zoe21´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29018)
Merhabalar ben sınava ilk kez gireceğim bir şey öğrenmek istiyorum sınav Ankara'da tek bir okulda mı yapılıyor yoksa genel olarak okullara rastgele dağıtım mı oluyor ?
Şimdiden teşekkürler ..

Merhaba,

Bir okula o kadar kişi sığarsa tek okulla yetinirler. :)

dilan72 11.02.2017 16:35

bitki koruma dersi aldım girebilir miyim sınava *

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 06:48