Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Ders Notları (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Ders Notu İstekleriniz Buraya (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=1239)

Mr.Muhendis 11.11.2011 16:04

Alıntı:

ferteze´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14850)
1 yy bitki koruma notları varsa sevnirim
bide botonik dersinde mayoz bölünme hazırlayacagım bunula ilgili not ve öneriniz varsa yardımcı olsusanı sevirim

Merhaba,

Ders notları bölümünde Bitki Koruma ve Botanik ders notları bulunmaktadır. Arama yaparak ulaşabilirsiniz.

ferteze 11.11.2011 16:27

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14851)
Merhaba,

Ders notları bölümünde Bitki Koruma ve Botanik ders notları bulunmaktadır. Arama yaparak ulaşabilirsiniz.

tesekür ederim bide ben konu alatacagım mayoz bölünmeden nasıl anlatim önerin varmı hocam

Mr.Muhendis 11.11.2011 16:31

Alıntı:

ferteze´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14852)
tesekür ederim bide ben konu alatacagım mayoz bölünmeden nasıl anlatim önerin varmı hocam

Merhaba,

Slayt şeklinde önce genel bir bilgi, neden mayoz vs. anlattıktan sonra evrelere geçersiniz. Evreleri de 2-3 slayt şeklinde yayarsınız, biraz uzun olmuş olur. Son olarak da sonuçla tamamlarsınız.

rodos4225 12.11.2011 13:47

Karbohidrat, protein ve yağ bitkileri olarak bilinen ekonomik öneme sahip bitkilerden her gruba ait en az beş bitkinin Binomiyal isimlendirmesini, içerdikleri makroomolekül yüzdelerini ve bu bitkilerin Türkiye�de üretilen miktarları ile, varsa ithal edilen miktarları arkadaşlar bana bulabilirmisiniz ben bulamadımda :(:mad:

karbonhidrat yağ protein içeren bitkilerin biominal isimleri 5 tane olsa yeter ve bunlarda bulunma yüzdeleri çok acill arkadaşlar lütfen yardımmm?:(:confused:

Mr.Muhendis 12.11.2011 14:56

Alıntı:

rodos4225´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14859)
Karbohidrat, protein ve yağ bitkileri olarak bilinen ekonomik öneme sahip bitkilerden her gruba ait en az beş bitkinin Binomiyal isimlendirmesini, içerdikleri makroomolekül yüzdelerini ve bu bitkilerin Türkiye�de üretilen miktarları ile, varsa ithal edilen miktarları arkadaşlar bana bulabilirmisiniz ben bulamadımda :(:mad:

karbonhidrat yağ protein içeren bitkilerin biominal isimleri 5 tane olsa yeter ve bunlarda bulunma yüzdeleri çok acill arkadaşlar lütfen yardımmm?:(:confused:

Karbonhidrat içerenlere tahılları; protein içerenlere dane baklagilleri; yağ bitkilerine de ayçiçeği, soya, aspir, kolza ve susam yazabilirsiniz. Bilimsel adlarına, içeriklerine de forumda bitkileri tek tek arayarak bakabilirsiniz.

ilayda02 12.11.2011 22:56

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14847)
Merhaba,

Sizin de dediğiniz gibi bu konuda Türkçe kaynak sıkıntısı var. Mecburen İngilizce kaynaklardan yararlanmanız gerekecek. Çeviri konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, ücretli şekilde çeviri yapan kişi/kişiler/kurumlar bulunuyor. Onlardan yardım alabilirsiniz.

Teknik terimleri konu hakkında bilgileri olmadığı için doğru çeviremiyorlar.

Gökhan03 13.11.2011 18:07

seracılık ders notu lazım genel olarak anlatan bir not çok acil Teşekkürler

Mr.Muhendis 13.11.2011 18:32

Alıntı:

Gökhan03´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14867)
seracılık ders notu lazım genel olarak anlatan bir not çok acil Teşekkürler

Merhaba,

Seracılık ve Sera Kurulum Konularını içeren bir ders notu bulunuyor. Buna ek olarak da Sera Yapım Tekniği kitabını satın alarak faydalanabilirsiniz.

selosari1985 13.11.2011 21:23

toprak analiz yöntemleri ile ilgili notları paylaşmanızı rica ediyorum

avakado1 14.11.2011 18:45

tarım hukuku ile ilgili ders notları varsa paylaşabilirmisiniz

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 20:35