30.06.2013, 19:51 | #1 |
|
Dicle Üniversitesi Zootekni Bölümü
Dicle Üniversitesi Zootekni Bölümü
AKADEMİK PERSONEL Yrd. Doç. Dr. Nihat TEKEL (Bölüm Başkanı ) Yrd. Doç. Dr. Ramazan DEMİREL Yrd.Doç.Dr. H. Deniz ŞİRELİ Yrd.Doç.Dr. Muzaffer DENLİ Yrd.Doç.Dr. Ali Murat TATAR Öğr. Gör. Muhuttin TUTKUN Araş. Gör. Dr. Dilek ŞENTÜRK DEMİREL BÖLÜM İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Zootekni Bölümü 1995 yılında açılmıştır. Bölümünde hayvansal üretimin, bilimsel, teknolojik ve ekonomik esaslara uygun olarak geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması için gerekli eğitim, öğretim ve araştırma çalışmaları yapılır. Modern hayvancılık için gerekli yüksek verimli hayvan ırklarının geliştirilmesi, hayvan türlerine göre değişen çevre koşullarının tespiti, ekonomik hayvancılık için gerekli kaliteli yemlerin oluşturulması ve kullanım olanakları bölümümüzün konuları arasında yer almaktadır. Bölümde mezun olan zooteknist ziraat mühendisleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşlarda ve hayvancılıkla doğrudan ve dolaylı olarak ilgilenen özel sektör kuruluşlarında çalışma imkanı bulabilmektedirler. Bölümde lisans ve yüksek lisans düzeyinde henüz eğitim-öğretim yapılmamaktadır. Mevcut akademik personeli ile eğitim- öğretim ve araştırma projeleri yürütülmektedir. |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
|