Mr.Muhendis
04.09.2011, 16:56
Eğitim-öğretim faaliyetlerini 1 doçent ve 2 yardımcı doçent ile sürdürmektedir. Öğrenci kontenjanı 30’dur. Programda okutulan başlıca mesleki dersler; Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kimyası, Gıda Mevzuatı ve İş Güvenliği, Gıda Kalite Kontrolü, Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi, İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Ambalajlama, Süt Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Biyoteknoloji, Meyve-Sebze Teknolojisi, Et Teknolojisi ve Hububat Teknolojisi’dir.
Ayrıca öğrencilere laboratuvar becerisi kazandırmak amacıyla kimya ve mikrobiyoloji laboratuvarında belirli derslere ait uygulamalar yapılmaktadır.
Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, gelişen fiziki olanaklarımız doğrultusunda 2002 yılından itibaren çevrede bulunan kuruluşlara su ve bazı gıda maddeleri analiz hizmetleri verilmeye başlanmıştır.
Ayrıca öğrencilere laboratuvar becerisi kazandırmak amacıyla kimya ve mikrobiyoloji laboratuvarında belirli derslere ait uygulamalar yapılmaktadır.
Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, gelişen fiziki olanaklarımız doğrultusunda 2002 yılından itibaren çevrede bulunan kuruluşlara su ve bazı gıda maddeleri analiz hizmetleri verilmeye başlanmıştır.