Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı
idrisarik
01.12.2015, 16:19
su ürünleri mühendisleri bu sınava girebiliyor muydu
Mr.Muhendis
01.12.2015, 16:21
su ürünleri mühendisleri bu sınava girebiliyor muydu
Evet.
Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, tarım alanında lise (Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri) önlisans ve lisans düzeyinde mezun herkes katılabilir.
Giris belgesinde fotoğraf yok bir problem olur mu
birde belgeleri onaylatma islemi yapilmiyacakmi acaba bilgilendirirseniz sevinirim
Mr.Muhendis
01.12.2015, 22:08
Giris belgesinde fotoğraf yok bir problem olur mu
birde belgeleri onaylatma islemi yapilmiyacakmi acaba bilgilendirirseniz sevinirim
Giriş Belgelerinde adayın fotoğrafı bulunmamaktadır!
Giriş Belgeleri için herhangi bir onaya ihtiyaç yoktur!
agroin88
03.12.2015, 20:21
BU BELGEYİ ZİRAAT MUH OLMAYAN BIRINE KIRALAYA BILIRMIYIZ ?
Mr.Muhendis
03.12.2015, 20:56
BU BELGEYİ ZİRAAT MUH OLMAYAN BIRINE KIRALAYA BILIRMIYIZ ?
Belgeyi sahibi dışında kimse kullanamaz. Kiralansa da resmiyette yine belge sahibi çalışıyor görünür.
Mr.Muhendis
09.12.2015, 10:33
Sınav sorularına itiraz süresi devam etmektedir. Yanlış olduğunu düşündüğünüz soruları bildirebilirsiniz.
tarım ekonomisi mezunuyum serbest danışman kaç tane çifçi alabilir yardımcı olbilimisiniz
Mr.Muhendis
10.12.2015, 08:23
tarım ekonomisi mezunuyum serbest danışman kaç tane çifçi alabilir yardımcı olbilimisiniz
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (http://www.ziraatciyiz.biz/tarimsal-yayim-ve-danismanlik-sinavi-hakkinda-sikca-sorulan-sorular-t8265.html)
Son soru-cevap.
Hocam bizleri bir çok konuda bilgilendirdiginiz için çok tşk ederim....hocam tarımsal yayım sınavın da puanlama sistemi nasıl yapılıyor..her bir soru 1 puan mi
Mr.Muhendis
11.12.2015, 12:44
Hocam bizleri bir çok konuda bilgilendirdiginiz için çok tşk ederim....hocam tarımsal yayım sınavın da puanlama sistemi nasıl yapılıyor..her bir soru 1 puan mi
Rica ederim. Evet, her soru bir puan. Yanlışlar etkilemiyor, sadece doğrular sayılıyor.
tatarbalası
11.12.2015, 17:55
danışmanlık hizmetini sadece mezun oldugumuz bölüm alanındamı verebiliyoruz? mesela su ürünleri mezunu hayvan yetiştiriciliği veya bahçe bitkileri alanında hizmet verebilirmi?
Mr.Muhendis
22.12.2015, 13:37
Sınav sonuçları 23 Aralık 2015 Çarşamba günü saat: 17.00'dan itibaren yayınlanacaktır.
pembefiyonk
23.12.2015, 12:14
danışmanlık sertifikamızı nasıl kiralayabiliriz?
Mr.Muhendis
23.12.2015, 13:18
danışmanlık sertifikamızı nasıl kiralayabiliriz?
Danışmanlık şirketleriyle irtibat kurunuz.
Sonuçlar açıklandı arkadaşlar 78 aldım, kazanan tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
ziraatçi46
23.12.2015, 17:14
SONUÇLAR aciklandi 81 almisim bu belgeyi nezaman aliriz il müdürlüğünde n
okansvsr
23.12.2015, 17:22
tebrikler arkadaşlar umarım her şey istediğiniz gibi olur =)
Mr.Muhendis
23.12.2015, 17:27
Sonuçlar açıklandı arkadaşlar 78 aldım, kazanan tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
SONUÇLAR aciklandi 81 almisim bu belgeyi nezaman aliriz il müdürlüğünde n
Tebrikler arkadaşlar. En erken 15, en geç 30 gün içerisinde elinizde olur.
baarmasak
23.12.2015, 17:46
69 la kldm nedim bilmiyorum
Mr.Muhendis
23.12.2015, 17:52
Sorulara baktınız mı ? Kaç doğrunuz çıkıyordu ?
Bir de yarın cevap kağıtları yayınlanacakmış. Eğer 70+ aldığınızdan emin olursanız itiraz edin.
Yarın cevap kağıtları yayınlanacak, belki hatalı bir durum vardır kontrol edin itiraz etme şansınız var, mutlaka deneyin şansınızı hocam.
RechieRec
23.12.2015, 19:02
82 bekliyordum 68 aldım ve kaldım. yalnızca benim için değil 75 bekleyip 69 ile kalan 74 bekleyip 60 ile kalan 73 bekleyip 66 ile kalan arkadaşlarımda var. itiraz hakkında bir sonuç elde edebilir miyim sizce ? yani daha önce böyle durumlarla karşılaşıldı mı ve sonucu nasıl oldu ?
pembefiyonk
23.12.2015, 19:08
83 aldım kazanan herkesi tebrik ediyorum.i tiraz edecek arkadaslarada iyi haberler gelmesini diliyorum. sertifikamızın nezmn hazır olduğunu nasıl öğreneceğiz?
Mr.Muhendis
23.12.2015, 19:26
82 bekliyordum 68 aldım ve kaldım. yalnızca benim için değil 75 bekleyip 69 ile kalan 74 bekleyip 60 ile kalan 73 bekleyip 66 ile kalan arkadaşlarımda var. itiraz hakkında bir sonuç elde edebilir miyim sizce ? yani daha önce böyle durumlarla karşılaşıldı mı ve sonucu nasıl oldu ?
Bu kadar fark olması mantıklı değil. Yarın tekrar bir kontrol edip başvuru yapın derim.
83 aldım kazanan herkesi tebrik ediyorum.i tiraz edecek arkadaslarada iyi haberler gelmesini diliyorum. sertifikamızın nezmn hazır olduğunu nasıl öğreneceğiz?
Tebrikler. 15-30 gün arasında hazırlanır bir aksilik olmazsa.
RechieRec
23.12.2015, 19:51
Hocam peki daha önce bu itirazlar ile ilgili olumlu Bi sonuç elde edilmiş mi bir bilginiz var mı bu konuda ?
okansvsr
23.12.2015, 20:01
hakikaten bir sorun var gibi sanki bazı sonuçlarda ben de emin olduğum halde beklediğimden 5 puana yakın düşük geldi. almasına aldım ama yine de sorun var gibi
Belgeleri nasıl alıyoruz? Kazananların bundan sonra takip edecekleri süreçler neler?
Mr.Muhendis
23.12.2015, 20:26
Belgeleri nasıl alıyoruz? Kazananların bundan sonra takip edecekleri süreçler neler?
Sonuçlar UTEM'e gidecek, o sonuçlara göre belgeler hazırlanıp il müdürlüklerine gönderilecek. Duyuru yapacaklardır.
Cevabını hatırlayamadığım soruları yanlış olarak saydığım, en fazla 20 yanlışımın çıktığı sınavdan 69 doğruyla kalıyorum. İtiraz ücretide 35 Tl. Yazık.
Mr.Muhendis
23.12.2015, 20:43
Cevabını hatırlayamadığım soruları yanlış olarak saydığım, en fazla 20 yanlışımın çıktığı sınavdan 69 doğruyla kalıyorum. İtiraz ücretide 35 Tl. Yazık.
İtiraz etmezseniz sonraki sınav için 70 TL vereceksiniz ama.
İtiraz etmezseniz sonraki sınav için 70 TL vereceksiniz ama.
Mecbur vereceğiz. Olumsuz bir sonuç olursa da sonraki sınava gireceğimi sanmıyorum. Yarın cevap anahtarları açıklanınca daha net bir bilgi sahibi oluruz. Kazanan herkese tebrikler.:a025:
RechieRec
23.12.2015, 21:12
Bi sonraki sınava zaten girmem zaten sadece merak ettiğim itiraz Hakkı'nda daha önce olumlu bir şey oldu mu daha önceki yıllarda onu merak ediyorum
Mr.Muhendis
23.12.2015, 21:29
Bi sonraki sınava zaten girmem zaten sadece merak ettiğim itiraz Hakkı'nda daha önce olumlu bir şey oldu mu daha önceki yıllarda onu merak ediyorum
Sınav > Sınav sorularına itiraz > İtirazların değerlendirilmesi > Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve duyurulması > Sınav sonuçlarına itiraz > İtirazların değerlendirilmesi > Kazananların bildirilmesi
Süreç genel hatlarıyla böyle işliyor. İtiraz olmadığı sürece yeniden değerlendirme gibi bir şey olmaz ne yazık ki. Tabi bir de mahkeme kararı olursa...
sınavı kazanan adaylar hangi evrakları toplayıp verecek onun hakkında bilgi varmı, yoksa herhangi bir şey yapmasına gerek yok onun yerini il tarım yada ilçe tarımdakilermi gönderecek evrakları_?
Mr.Muhendis
23.12.2015, 21:55
sınavı kazanan adaylar hangi evrakları toplayıp verecek onun hakkında bilgi varmı, yoksa herhangi bir şey yapmasına gerek yok onun yerini il tarım yada ilçe tarımdakilermi gönderecek evrakları_?
Herhangi bir evrak istenmiyordu. İmza karşılığı veriyorlardı. Değiştiğini sanmıyorum.
83 zootekni. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Kazanamayan arkadaşlar da üzülmesin. İtirazlar umarım olumlu sonuçlanır.
Mr.Muhendis
23.12.2015, 22:15
83 zootekni. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Kazanamayan arkadaşlar da üzülmesin. İtirazlar umarım olumlu sonuçlanır.
Tebrikler.
pembefiyonk
23.12.2015, 22:36
tebrikler :) bnmde 83 :) kazanan arkadaşlar şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?
mustafa dal
24.12.2015, 07:47
kazanan arkadaşları tebrik ederiyorum.
Arkadaşlar bi dahaki sinav ne zaman olur bi bilgisi olan var mi?
Mr.Muhendis
24.12.2015, 08:34
kazanan arkadaşları tebrik ederiyorum.
Arkadaşlar bi dahaki sinav ne zaman olur bi bilgisi olan var mi?
Tahminen bu tarihlerde olur.
Ne hikmetse cevap anahtarlarını bir türlü açıklayamadılar.
Mr.Muhendis
24.12.2015, 17:26
Ne hikmetse cevap anahtarlarını bir türlü açıklayamadılar.
An itibariyle yayınlanmıştır.
72 almışım bir gün bile bakmadan demek çalışsaymışız en az 90 alırmışısız, kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum da bundan da bişey çıkacağını düşünmüyorum,hadi hayırlısı...
Mr.Muhendis
24.12.2015, 18:02
72 almışım bir gün bile bakmadan �� demek çalışsaymışız en az 90 alırmışısız, kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum da bundan da bişey çıkacağını düşünmüyorum,hadi hayırlısı...
Kullanmasını bilenler ailesini geçindirecek kadar, biraz daha cesaretli olup kendi firmasını kuranlar gayet iyi kazanıyor. Birkaç arkadaş birleşip firma kurun, biraz da çevreniz varsa sorun olmaz. Yok ama ille de devlet, hep devlet diyenlerdenseniz KPSS'ye hazırlanmaya devam.
pembefiyonk
24.12.2015, 19:06
cevap kağıdını kontrol ettikten sonra hala itiraz etmeyi düşünenler var mı ?
Çalışmadan 72 alan arkadaş, keşke çalışsaydın 101 alabilirdin. Neyse hayırlısı...
pembefiyonk
24.12.2015, 22:19
Çalışmadan 72 alan arkadaş, keşke çalışsaydın 101 alabilirdin. Neyse hayırlısı...
:)
robinamed
25.12.2015, 03:02
tartışma konusu açmadan rahatsız olduğum bir konuyu ileteceğim.
burası bir sosyal paylaşım sitesi, elbette herkes özgürce düşüncelerini dile getirebilir. ama önemli olan karşımızdaki insanları incitmeden dile getirmek. Bu sınav zeka testi değildi hiç çalışmadan geçip kalmak zeka seviyesinin ölçüsü değildir. Ülkemizde yapılan sınavların çoğu da zekayı ölçebilecek nitelikte değil. Bu sınavda bilgiden çok yorum gücü önemliydi. Yorum gücü iyi olan çalışmadan da geçebilirdi. çalışıp geçemeyen arkadaşların olduğu bir ortamda çalışmadan geçtim demek pek doğru değildir kanaatimce. ve Sınav günü hasta olduğunu için, kalacak yeri olmadığından direk sınav yerine gelenlerin olduğunu, yol yorgunu olanları, o gün herhangi bir sebepten ötürü morali bozuk olanın, gece geç yattığı için sınavın ortasında halen kendine daha gelememiş vs vs sebeplerden ötürü sınavı iyi geçmeyip geçemeyen arkadaşların olduğu bir ortamda daha özenli cümleler kurmak yararlı olacağı kanaatindeyim. hani danışmanlık konularında empati kısmı vardı yaa. empati kurmak güzeldir sadece çiftçilerle değil tüm insanlarla.
Bu yoruma neden üzüldüm yaram mı var Hayır. bende çalışmadan 80 aldım. Bu benim çok üstün zekalı olduğum anlamına gelmez. çevremde danışman arkadaş çok var artık danışman olmadan danışmanlık konusuna istemeden de vakıf oldum tabi yorum ve sallama gibi faktörlerde vardı. empati güzel şeydir.. saygılar
arkadaşlar kazandıktan sonra evrak gönderme gibi birşey yapmıyoruz dimi, ilk sayfada UTEM e gıdecek evraklardan falan bahsedılmış, 31 aralığa kadar gönderilmesi yazılmış.
Mr.Muhendis
28.12.2015, 15:26
arkadaşlar kazandıktan sonra evrak gönderme gibi birşey yapmıyoruz dimi, ilk sayfada UTEM e gıdecek evraklardan falan bahsedılmış, 31 aralığa kadar gönderilmesi yazılmış.
Başvuru evraklarıyla karıştırdınız galiba ? Kazandıktan sonra herhangi bir evrak teslimi yok.
tatarbalası
28.12.2015, 20:46
su ürünleri bölümü mezunuyum afedersiniz bom boş bi ziraat mühendisi diploması
Öncelikle şunu söyliyim espri mi yaptın 😊 eğer öyleyse cidden olmamış, bence biraz daha geliştir o yönünü, başka bi konuya geleyim espiri bile yapıyosan biraz mantıklı yap bari millet biraz gülsün,101 komik olmuş ya 100 desen belki ben de gülerdim de biraz ama olmamış dostum, ama sen çalış bu kafayla belki alırsın 101(hiç bir zaman alınamycak bir not ) bilmem anlatabildim mi 😊 boş boş insanların yazdıklarına da muhalefet olmayın bişey yazmış olmak için de zırvalamayın
Öncelikle şunu söyliyim espri mi yaptın 😊 eğer öyleyse cidden olmamış, bence biraz daha geliştir o yönünü, başka bi konuya geleyim espiri bile yapıyosan biraz mantıklı yap bari millet biraz gülsün,101 komik olmuş ya 100 desen belki ben de gülerdim de biraz ama olmamış dostum, ama sen çalış bu kafayla belki alırsın 101(hiç bir zaman alınamycak bir not ) bilmem anlatabildim mi 😊 boş boş insanların yazdıklarına da muhalefet olmayın bişey yazmış olmak için de zırvalamayın
tamam kardeş haklısın, kapatalım konuyu uzamasın daha fazla
mustafa dal
30.12.2015, 08:41
slm arkadaşlar bumdan sonrako yapilacak sinavla alakali nerden bilgi alabiliriz
tamam kardeş haklısın, kapatalım konuyu uzamasın daha fazla
Ben de biraz fevri konuştum sen de kusura bakma dostum
Mr.Muhendis
30.12.2015, 16:28
slm arkadaşlar bumdan sonrako yapilacak sinavla alakali nerden bilgi alabiliriz
2016 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/2016-tarimsal-yayim-ve-danismanlik-sinavi-t12654.html)
:a025:
pembefiyonk
03.01.2016, 16:49
sertifikalarımız nezaman hazır olur ? hala bi duyuru yok
Mr.Muhendis
04.01.2016, 08:28
sertifikalarımız nezaman hazır olur ? hala bi duyuru yok
Bu ay içerisinde bir aksilik olmazsa teslim edilir.
fsmankara
05.01.2016, 00:07
herhangi bir açıklama yok ama çok kezde yazmışşınız buraya belgeyi almaya hak kazananların yapması gereken birşey veya hazırlaması gereken evrak var mıdır?
Mr.Muhendis
05.01.2016, 07:22
herhangi bir açıklama yok ama çok kezde yazmışşınız buraya belgeyi almaya hak kazananların yapması gereken birşey veya hazırlaması gereken evrak var mıdır?
Dediğim gibi ek bir belge istemiyorlardı. Bu yıl da isteyeceklerini sanmıyorum. İsteseler bile alması, temin etmesi kolay bir belge olacaktır.
fsmankara
05.01.2016, 09:22
Dediğim gibi ek bir belge istemiyorlardı. Bu yıl da isteyeceklerini sanmıyorum. İsteseler bile alması, temin etmesi kolay bir belge olacaktır.
Teşekkür ederim hocam peki belgeler ne zaman gelir bilgilendirme yaparlar mı yoksa belli tarihleri var mi temin etmek için
Mr.Muhendis
05.01.2016, 09:28
Teşekkür ederim hocam peki belgeler ne zaman gelir bilgilendirme yaparlar mı yoksa belli tarihleri var mi temin etmek için
Önceki mesajımda da dediğim gibi belge istemiyorlar.
Sizin belgeden kastınız sertifikalar ise bu ay içerisinde verilir.
Bu gün il müdürlüğüne sordum, belgeler mart başı gibi çıkar dediler. Hazır olunca size haber vereceğiz dediler.
pembefiyonk
14.01.2016, 22:04
Bu gün il müdürlüğüne sordum, belgeler mart başı gibi çıkar dediler. Hazır olunca size haber vereceğiz dediler.
çok geç diil mi :e010:
çok geç diil mi :e010:
Büyük ihtimalle bilgisi yoktu bu konuda, beni başından savmak için söyledi. Baba da çok geldi çünkü ama bakanlık belgeleri ne zaman basarsa dediler sonuç olarak.
Mr.Muhendis
15.01.2016, 08:45
2011 yılında 1 ay içerisinde hazır olmuştu. Bürokratik bir sorun (genel müdür değişikliği, iş yoğunluğu vs.) vardır belki.
robinamed
16.01.2016, 10:08
hocam belgeler bu yıl geç gelecekmiş, belgeler gelene kadar sınav sonuç belgesiyle danışmanlık yapılabilir dedi yetkili
Mr.Muhendis
16.01.2016, 13:12
hocam belgeler bu yıl geç gelecekmiş, belgeler gelene kadar sınav sonuç belgesiyle danışmanlık yapılabilir dedi yetkili
Hangi yetkili ? İl Müdürlüğü, bakanlık .. ?
robinamed
17.01.2016, 00:01
Hangi yetkili ? İl Müdürlüğü, bakanlık .. ?
hocam il müdürlüğü
kAnr3wAn
26.01.2016, 14:43
onlar mı bize dönüş yaparlar yoksa sitede mi açıklama yapılacak?? nasıl oluyor bu süreç
Mr.Muhendis
26.01.2016, 19:05
onlar mı bize dönüş yaparlar yoksa sitede mi açıklama yapılacak?? nasıl oluyor bu süreç
Açıklama yapılır. Arasıra arayıp siz de bilgi alabilirsiniz.
Bende aradığımda, hem bakanlığın hemde utemin web sitelerinden duyuruları takip edin demişlerdi.
Mr.Muhendis
27.01.2016, 11:58
Bende aradığımda, hem bakanlığın hemde utemin web sitelerinden duyuruları takip edin demişlerdi.
Bu ayrıntıyı verdikleri iyi olmuş. Biz bilmiyorduk. :)
pembefiyonk
28.01.2016, 11:36
Bu ayrıntıyı verdikleri iyi olmuş. Biz bilmiyorduk. :)
ahahahhahah :):):)
pembefiyonk
08.03.2016, 21:25
bugün uteme gittim ve sertifikalarımızı il ve ilçe müdürlüklerinden alıcakmışız ıslak imza işi uzun sürdüğü için gecikmiş ama haftaya hazır olur gibi dediler utem internet sayfasında sertifikalar il müdürlüklerine gönderilmeye başlandı die duyuru yaparız dediler bilg.:a025:
vBulletin, Copyright ©2006-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.